МТСП (Page 2)

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски по трет пат останува без ингеренциите врз градинката „Ангел Шајче“. Loading… Најновата одлука на Министерството за труд и социјална политика, пристигнала вчера, кога кумановскиот градоначалник одржа прес конференција на која обвини дека се врши притисок врз локалната самоуправа за поставување нов директор. – ИскреноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска на прес конференција обвини дека Министерството за труд и социјална политика се обидува да изврши притисок во врска со назначување нов директор на градинката „Ангел Шајче“. Loading… Како што потенцираше Димитриевски, се наметнува притисок за избор на директор по партиски клуч. Прес конференцијатаПрочитај повеќе

Неработни денови во 2024 година

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 24 мај 2023 година (среда) „Св. Кирил и Методиј“, Ден на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Loading… Министерството за труд иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во однос на информациите изнесени во јавноста за намалување на износот на паричните права од социјална и детска заштита, Министерството за труд и социјална политика ја известува јавноста дека исплатата на паричниот додаток заради покривање на дел од трошоците за потрошувачка на енергенси во домаќинството за корисници на Гарантирана минималнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец април 2023 година. Loading… Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе можат да подигнат готовина на банкоматите на банките, да ги користат средствата за безготовински плаќања воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одлуката со која Министерството за труд и социјална политика му ги одзема ингеренциите на кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски за градинката „Ангел Шајче“, ќе биде поништена. Loading… Ова денеска го соопштија од ресорното министерство додека траеше прес конференцијата на Димитриевски, на кој тој обвини дека власта одновно му ги одзема ингеренциите,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска на прес конференција обвини дека Министерството за труд и социјална политика одновно му ги одзело ингеренциите за детската градинка „Ангел Шајче“. Loading… Според Димитриевски, ова е вршење притисок на локалната самоуправа од министерството и министерката Јованка Тренчевска, да се изнуди ново решение заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика известува дека согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија од март 2022 година за новата методологија за усогласување на пензиите со мартовската исплата пензиите ќе се зголемат за 8,4%. Loading… Со Законот за изменување и дополнување на Законот за пензиското и инвалидското осигурувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска гостуваше во емисијата Студио 10, на Телевизија 24, каде што ги пренесе клучните пораки за родовата еднаквост во општеството, работата на институциите и соработката со граѓанските организации на ова важно прашање. Loading… Денеска за првпат во историјата во Собранието се одржуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните, дека согласно Законот за финансиска подршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза, списоците на корисници на финансиска поддршка согласно овој закон се објавени на веб страната на Министерството. Loading… Паричните средства за корисниците на финансиска поддршка за справувањеПрочитај повеќе