МТСП

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика известува дека согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија од март 2022 година за новата методологија за усогласување на пензиите со мартовската исплата пензиите ќе се зголемат за 8,4%. Loading… Со Законот за изменување и дополнување на Законот за пензиското и инвалидското осигурувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска гостуваше во емисијата Студио 10, на Телевизија 24, каде што ги пренесе клучните пораки за родовата еднаквост во општеството, работата на институциите и соработката со граѓанските организации на ова важно прашање. Loading… Денеска за првпат во историјата во Собранието се одржуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните, дека согласно Законот за финансиска подршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза, списоците на корисници на финансиска поддршка согласно овој закон се објавени на веб страната на Министерството. Loading… Паричните средства за корисниците на финансиска поддршка за справувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за вториот мерен период за учебната 2022/2023 година. Loading… Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа: · за првиот мерен период во текот на месец декември во тековнатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика известува дека во тек е исплатата на паричната помош согласно Законот за финансиска поддршка за ранливи категории на граѓани за справување со енергетската криза. Loading… Поддршката се однесува на: корисниците на правото на социјална сигурност на стари лица, корисниците на посебен додаток, корисниците наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги д-р Зоран Трајчевски, денеска одржаа заедничка прес-конференција посветена на прашањата за родовите, родово базираното насилство и начинот на известување на медиумите. Loading… „Моќта на медиумите и нивната способност за професионално известување наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец јануари 2023 година. Loading… Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе можат да подигнат готовина на банкоматите на банките, да ги користат средствата за безготовински плаќања воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика ги известува граѓаните, дека согласно Законот за финансиска подршка на ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза, списоците на корисници на финансиска поддршка согласно овој закон се објавени на веб страната на Министерството. Loading… Паричните средства за корисниците на финансиска поддршка за справувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика, ги известува граѓаните дека паричните средства за корисници на финансиска поддршка за справување со енергетската криза, ќе бидат исплатени на 13.02.2023 година. Loading… Списокот на корисници на паричните средства за финансиска поддршка за справување со енергетската криза ќе се објави на 6-ти февруари 2023Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 7 јануари 2023 година (сабота), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Loading… Истовремено, Министерството за трудПрочитај повеќе