Молдавија (Page 6)

Сподели со своите пријатели

макрофинансиска помош од 150 милиони евра во форма на заеми и грантови со цел зајакнување на Молдавија во сегашниот „геополитички контекст“, економска стабилизација и поддршка на реформските планови на земјата, соопшти Советот на ЕУ. Loading…   Борељ: Поради злосторствата во Украина, мора итно да се донесат нови санкции   ПакетотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Населението на Западна Европа значително расте благодарение на миграциите и доселувањето, додека источна Европа има проблем со демографијата поради заминувањето на жителите. Најновата анализа на Австриската академија на науки и Демографскиот институт од Виена се занимава со развојот на населението во Европа помеѓу 1990. и 2017. година, земајќи ги предвидПрочитај повеќе