мистерии

Сподели со своите пријатели

„Нецивилизираните“ жители на пустината исто така биле многу добро информирани за поширокиот универзум: знаеле дека Земјата е тркалезна, дека се врти околу сопствената оска, дека Млечниот пат има спирала, да нацртаат прстен околу Сатурн и знаеле четири сателити на Јупитер. Loading… Дали племето Догона одамна знаело за ѕвездата Сириус предПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Колумбиските поморски офицери кои го надгледуваат местото на бродоломот во Сан Хозе Гаул открија уште два одамна потонати бродови во близина, изјави во понеделникот колумбискиот претседател Иван Дуке. Loading… Галија Сан Хозе, за која историчарите веруваат дека денес носела богатства вредни милијарди долари, потонала во 1708 година во близина наПрочитај повеќе