мајмуни

Сподели со своите пријатели

Фату, женка на западната низинска горила, која се смета за најстарата претставничка од ваков вид во светот, го прослави својот 65-ти роденден во зоолошката градина во Берлин. Loading… „Нашата дама горила денес го слави својот 65-ти роденден и таа е најстарата горила на светот“, стои на Инстаграм профилот на ЗоолошкатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Мистериозен вид на изумрен мајмун, нов за научниците, откриен е во древната кинеска гробница, а научниците сметаат дека луѓето уште во дамнешни времиња ги довеле овие мајмуни до истребување. Гибонот веќе е изумрен, што укажува на тоа дека луѓето ги истребувале приматите и многу пред модерното доба, пренесува ВВС, наведувајќиПрочитај повеќе