интересно

Сподели со своите пријатели

Американскиот град Калифорнија Сити п површина е трет најголем град во истоимената сојузна држава. Проблемот е во тоа што тој град технички постои, но едноставно во реалниот свет го нема во оние размери со кои е зацртан на мапите. Некогаш најбогатиот град во Африка денес е град на духови (ВИДЕО)Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Овој феномен најчесто го предизвикуваат обилни врнежи, кои ги преплавуваат подземните извори, па дополнителниот притисок ја потиснува водата на површината, со корењата покрај дрвото. Дрвото кое е прикажано на снимката било шупливо, па водата во еден момент започнала да се излева од него. Локалниот жител Емир Хакрамај вели дека овојПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Паметните луѓе подолго живеат, покажа новото истражување објавено во Британскиот медицински магазин. Научно докажано: Интелигентните луѓе повеќе пцујат Научниците долго ја набљудувале врската меѓу високата интелигенција и подолгиот живот и веруваа дека луѓето кои постигнале високи резултати на тестовите за интелигенција имаат поголема веројатност да бидат образовани и повеќе заработка,Прочитај повеќе