Поради ова дрво едно село во Црна Гора стана светски феномен (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Овој феномен најчесто го предизвикуваат обилни врнежи, кои ги преплавуваат подземните извори, па дополнителниот притисок ја потиснува водата на површината, со корењата покрај дрвото.

Дрвото кое е прикажано на снимката било шупливо, па водата во еден момент започнала да се излева од него.

Локалниот жител Емир Хакрамај вели дека овој феномен постои веќе 20-25 години, можеби и подолго, а дека дрвото е старо од 100 до 150 години.

https://www.facebook.com/rferl/videos/10156297801829575/

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Јавниот долг на Србија достигна 35,42 милијарди евра

Leave a Reply