град

Сподели со своите пријатели

Американскиот град Калифорнија Сити п површина е трет најголем град во истоимената сојузна држава. Проблемот е во тоа што тој град технички постои, но едноставно во реалниот свет го нема во оние размери со кои е зацртан на мапите. Некогаш најбогатиот град во Африка денес е град на духови (ВИДЕО)Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градот Шарлоа во Белгија во 2008. година од страна на холандски весник е прогласен за најгрдиот град во светот. Градот во кој косата е највредниот имот: Толку е ценета што крадците ноќе ја крадат (видео) Loading… Во текот на деведесетите години, ова место било познато по високиот процент на насилство,Прочитај повеќе