Гимназија Гоце Делчев

Сподели со своите пријатели

Денеска се одбележуваат 146 годинии од раѓањето на македонскиот херој и револуционер Гоце Делчев. По тој повод општинска делегација предводена од градоначалникот Максим Димитриевски денеска положи свежо цвеќе на бистата на македонскиот револуционер Гоце Делчев во дворот на Гимназијата која го носи неговото име.   Loading…   Делчев е македонскиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во организација на група ученици од Гимназијата “Гоце Делчев”, вчеранавечер во Театар Куманово, гимназијалците настапија со претставата ”Радован III”, спроведена во рамки на проектната активност “Литературни клубови и драмски секции” под раководство на проф. Соња Тодоровска. Loading… Театарска претстава е базирана на познатата комедија “Радован III “, запаметена на поранешнитеПрочитај повеќе