Доминиканска Република

Сподели со своите пријатели

Стотици деца без придружба се протерани од Доминиканската Република, според извештајот на УНИЦЕФ, поради сеопфатните напори на владата да ги отстрани „осомничените“ мигранти без документи од земјата, пренесува Си-Ен-Ен. Loading… Агенцијата на Обединетите нации за правата на децата УНИЦЕФ прими најмалку 1.800 деца без придружба донесени на Хаити од доминиканскитеПрочитај повеќе