Багдад

Сподели со своите пријатели

Најмалку 23 приврзаници на шиитскиот лидер Моктада Садр се убиени од вчера во судир меѓу ривалските сили во Багдад, соопштија здравствени извори. Loading… Околу 380 лица се повредени во насилствата во Зелената зона, безбеден периметар во центарот на главниот град на Ирак, каде се наоѓаат владините институции и амбасадите. НоќтаПрочитај повеќе