Александар Шевченко

Сподели со своите пријатели

Руската нуклеарна доктрина е чисто одбранбена и не може поинаку да се толкува, изјави Александар Шевченко, член на руската делегација во Генералното собрание на ОН, коментирајќи ги наводите дека Москва се заканува со употреба на нуклеарно оружје. Loading… „Како одговор на денешното апсолутно неосновано обвинување дека Русија наводно се закануваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Русија е подготвена да обезбеди пристап до нуклеарните постројки во Севастопол како дел од спроведувањето на мерките на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), изјави претставникот на руската делегација на состанокот на Генералното собрание на ОН, Александар Шевченко. Loading… – Објектите лоцирани во градот Севастопол се вклучени во списокот наПрочитај повеќе