Пророштво за 2021 година: Таа зборуваше за тоа дека ќе се најде лек за рак, но и дека Трамп ќе добие мистериозна болест!

Сподели со своите пријатели

Вангелија Гуштерова, попозната како Баба Ванѓа, беше наречена „Нострадамус на Балканот“ поради нејзините бизарни предвидувања што предвидуваат до крајот на светот во 5079 година.

Loading...

Го изгубила видот на 12-годишна возраст и тврдеше дека во исто време станала свесна дека и е даден многу редок дар од Бога за да гледа во иднината.

 

 

Непосредно пред нејзината смрт во 1996 година, Ванѓа предвидела дека 2021 година ќе биде година во која ќе се најде „лек против рак“. Покрај ова, таа тврдела дека сега 45-от претседател на САД, сега поранешен Доналд Трамп, „ќе страда од мистериозна болест, од која ќе стане глув и ќе има оштетување на мозокот“.

За 2021 година, таа исто така предвиде атентат врз „најмоќниот човек во Кремља“, но и дека извесен „Змеј“ ќе владее со човештвото. Таа исто така тврдеше дека во наредните години исламските терористи ќе ја нападнат Европа и дека ќе користат хемиско оружје.

 

Loading...

 

„Ќе дојдат тешки времиња, луѓето ќе бидат поделени со вера. “Ќе бидеме сведоци на големи катастрофи, кои ќе ја сменат судбината на човештвото. Сепак, тоа исто така ќе направи да се промени и свеста на луѓето”, наводно рече таа.

Ако ова може да се протолкува како нешто што ќе се случи, метафорички или буквално, постојат две тврдења за кои не знаеме точно што би можеле да значат.

Првиот е дека „тројца гиганти ќе се обединат“, а второто е дека „луѓето ќе почнат да користат црвени пари“.

И тие „тројца гиганти“ би можеле да бидат трите обединувачки цркви.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *