Живот (Page 218)

Сподели со своите пријатели

Важно е родителите со децата да разговараат за емпатијата, затоа што само така тие можат да израснат во сочувствителни суштества, гласи пораката на психологот Лори Деј. Loading… Таа, од сопственото родителско искуство, зборува за значењето на разговорот со децата за тоа како живеат луѓето ширум светот. – Кога детето ќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Момче од Канада на Твитер објавило дека започнува да собира средства за лекување на својот татко, но тоа го направил на оргинален начин – во живо се пренесувал себе како ја игра игричката „Фортнит“. Loading… Во твитот напишал: „Лајв сум и собирам средства за својот татко. Благодарен сум на ситеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За караница има многу и најразлични причини, но „Гардијан”, по едно испитување спроведено во САД, ги издвојува трите најчести причини за кавга во врската и во бракот… Loading… Секс Сексот е многу важен дел од секоја љубовна врска, па околу тоа постојано настануваат недоразбирања и несогласувања. Најчестиот повод за кавгаПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Жените ценат неколку особини кај вистинските мажи, а тоа се искреноста, разбирањето, поддршката и лојалноста. Но, која особина ги одбива од нив? Loading… Кога влегуваат во врска, жените првенствено бираат зрели, стабилни, исполнети и силни мажи. Но, без разлика колкави се неговите квалитети, жените не можат да преминат преку еднаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сијамските близначки Нев и нели Колестајн споени се со главите. Главнта артерија во главата им е заедничка, поради што лекарите им рекле на родителите дека не постои можност за разделување. Loading… Исто така им рекле дека девојчињата ќе умрат брзо по раѓањето, а најдоцна до десетата година од животот, ноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кој е симболот на вашиот живот? Каков живот живеете и каква иднина ве очекува? Месецот на раѓање го крие одговорот. Loading… Јануари – змеј Како и првиот месец во годината, вие сте личност која сите ја следат. Имате силна волја и потенцијал да преминете преку сите пречки во животот. Сепак,Прочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Постојат некои работи од брачниот живот кои дури ни вашата најдобра пријателка не треба да ги знае. Убаво е да си има пријателка на која може за сè да ѝ се доверите, но некои ситуации и работи од брачниот живот заслужуваат да останат меѓу вас и брачниот партнер. Loading… ЗаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бришањето прозорци за многумина рпетставува мака, а белите траги и дамки кои потоа остануваат не се убава глетка. Ако сакате бргу и лесно да исчистите било каква стаклена површина во вашиот дом употребете ги овие три супер трикови. Loading… Пет мали совети кои може да ви бидат од голема помошПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одредени луѓет имаат тенденција да добиваат подобри можнисти на работата од другите. Меѓутоа, постојат шест типа на вработени кои скоро секогаш се прескокнуваат кога се делат „бонусите.“ Loading… Луѓето со овие професии изневеруваат најмногу Дрдолив Секако, добрите комуникатори често добиваат позитивно внимание од своите претпоставени. Меѓутоа, ако вашата дефиницијата заПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Опасен модел на однесување на родителите понекогаш и несвесно им штети на децата, и покрај добрите намери. Еве кои грешки не би требало да ги повторувате, затоа што можат сериозно да наштетат на емотивниот развој на детето. Loading… Не разговарате со децата, туку им се обраќате Токсичните родители не слушаатПрочитај повеќе