Убавина и Здравје (Page 125)

Да се пие ракија не значи да се докажува машоска, ниту во случај да пиете квалитетна ракија да се покажува статусниот симбол. Доколку вашата подобра половина или било кој ве нападне поради тоа што се дружите со ракијата, изнесете еден од овие аргументи пред неа. Го продолжува животниот век ГолемитеПрочитај повеќе

Паметни луѓе направиле мала анимирана презентација на тоа како постојаниот стрес може ад влијае на нашиот мозок, а доколку сте спремни да дознаете сами погледнете го видеото и дознајте.

Иако дизајниран за да стане во џеп, тоа никако не е најсигурното место каде сакате да го држите вашиот паметен телефон. Ново истражување укажува дека држањето на телефонот во близина на кожа ги зголемува количините на зрачење кое нашето тело го впива. Лекарката Девра Давис започнала со истражувањето откако забележалаПрочитај повеќе

Loading...

Дека смеата е најдобриот лек е фразата со која Индиецот, мадан Каитаира во 1998 го вметна Светскиот ден на смеата кој се слави два пати во годината, на 10-ти јануари и 2-ри мај со што докажал дека смеењето а најдобриот лек против многу заболувања, првенствено против стресот кој во современиотПрочитај повеќе

Знаете ли за навиката кај некои луѓе да оставаат чаша со вода во близина на креветот кога ќе заминат на спиење? Време е да престане таа навика. Водата не само што нема ист вкус како претходно, туку го менува и својот состав. Спротивно од храната, водата не содржи шеќер иПрочитај повеќе

Пушачите не пушат затоа што уживаат во цигарите, туку затоа што никотинот прави зависност и предизвикува чувство на опуштеност и благо задоволство. Кога никотинот преку органите за дишење влегува во крвототкот, многу бргу пристигнува до сите ткива и органи, а за 3-4 секунди доаѓа до централниот нервен систем. Никотинот иПрочитај повеќе

Loading...

Ако веќе овие денови не сте биле мамурни, мора да признаете дека секогаш постои можност тоа да го сторите за нова година или за некоја предновогодишна забава. Но, пијанчењето има и свои негативни страни – мамурлак, поспаност и деконцентрација. Но, не научија дека лекот за мамурлак не постои. Работата еПрочитај повеќе

Пред да започнете да работите на новогодишната одлука конечно да ослабнете, можеби би требало малку да почекате. Се испоставило дека дебелите мажи се многу подобри љубовници од своите слаби „колеги“ или така барем покажуваат две одвоени студии, а сега се открива и зошто. Дарел Фримен, сакал да дознае што еПрочитај повеќе

Жените со долга коса сакаат одвреме – навреме да се прошетаат со навиткна коса, па затоа и посетуваат фризерски салони, дома имаат фигаро, а и користат разни витлери само за добијат убави локни. Но, во недостаток на пари и енергија, а и за да можете навечер да спиете додека косатаПрочитај повеќе

Loading...

Најновата научна студија која ја спроведоа истражувачите од Универзитетот „Стони Брук“ во Њујорк покажала дека во 90% од случаите модерниот начин на живеење е главниот предизвикувач на канцерогените заболувања кај луѓето. Споерд истражувањата, лошата исхрана, недостатокот од физичка активност, стресот и загадувањето се наведуваат како главни фактори кои допринесуваат заПрочитај повеќе