Убавина и Здравје (Page 124)

Ова идеј апотекнува од генијалецот Леонардо да Винчи, а тој рекол дека ја користел оваа метода во текот на многуте години од својот живот и дека никогаш со неа не се почувствувал уморно. Леонардо да Винчи бил генијалец, можеби и најинтелигентната личност на планетата, а како своите идеи би гиПрочитај повеќе

Еден стилист и моден дизајнер има кажано дека да не биле жените не би постоела ни модата и тука на некој начин бил во право, не затоа што мажите не следат мода, туку едноставно има толку многу работи кои можат да бидат креирани за жената и да изгледаат некои убавоПрочитај повеќе

Општо познато е дека е здраво да се пие водата која е извор на животот и неопходра за вршење на сите функции во роганизмот. Без неа не може да се замисли крвотокот, функционирањето на бубрезите, мозокот, цревата, мускулите, нервниот систем, размената на материи, регулацита на телесната температура, правилна работа наПрочитај повеќе

Loading...

Повеќето жени со долга коса или пак со коса со должина до раменици, посакуваат да врзат репче кое визуелно ќе изгледа подолго. Ако сакате да имате подолго репче, а без притоа да не мора да одите во фризерски салон каде ќе ви вметнат продолжеток на косата или прамени, погледнете штоПрочитај повеќе

Во овој период од годината луѓето обично имаат впечаток дека сите околу нив се преладени и дека не секоја страна некој дува во марамче, но зошто нашите носеви воопшто се влажни? Одговорот лежи во начинот на кој носевите се борат против болеста. Носот е сложен орган – го загрева иПрочитај повеќе

Интересно видео на кое на илустративен и оргинален начин ви е прикажана штетноста од газираните пијалоци. Ова видео не треба да го проипштите доколку редовно уживате во конзумацијата на овој вид задоволство, а доколку сте веќе зависни од газираното можеби ќе ве натера да се предомислите.

Loading...

Јасно ви е дека доколку саката капата да ви ја штити главата, тогаш можете да се збогувате од голем број фризури. Висок реп и пунѓа не се во игра, ниту дефинирани локни – се тоа под капата ќе се упропасти. Сепак и натаму постојат варијанти кои ќе ви овозможат даПрочитај повеќе

Да се пие ракија не значи да се докажува машоска, ниту во случај да пиете квалитетна ракија да се покажува статусниот симбол. Доколку вашата подобра половина или било кој ве нападне поради тоа што се дружите со ракијата, изнесете еден од овие аргументи пред неа. Го продолжува животниот век ГолемитеПрочитај повеќе

Паметни луѓе направиле мала анимирана презентација на тоа како постојаниот стрес може ад влијае на нашиот мозок, а доколку сте спремни да дознаете сами погледнете го видеото и дознајте.

Loading...

Иако дизајниран за да стане во џеп, тоа никако не е најсигурното место каде сакате да го држите вашиот паметен телефон. Ново истражување укажува дека држањето на телефонот во близина на кожа ги зголемува количините на зрачење кое нашето тело го впива. Лекарката Девра Давис започнала со истражувањето откако забележалаПрочитај повеќе