Во Швајцарија се отвора првиот ресторан за нудисти

Сподели со своите пријатели

Ресторанот, каде и клиентите и вработените ќе бидат без облека, треба да биде отворен до крајот на месецот во Базел, а сè уште не е решено дали вратарот кој ќе стои пред локалот, ќе биде со или без облека.

Loading...

Гардероберот во овој уникатен објект ќе служи да ги задржи гостите многу подалеку од палта и јакни – всушност, да ја одложат целата облека во која влегуваат.

Музејот во Париз ќе организира ден посветен на нудистите

На оваа локација некогаш бил прв геј бар во Базел, отворен во 1974 година. Популарниот ресторан Elle et Lui го доживеал својот процут во 1990-тите, но на крајот ја изгуби популарноста и се затвори ова лето по пожар.

Новиот ресторан засега нема име, но неговиот сопственик, кој се претставил како Деиго, вели дека персоналот веќе работи и менито е веќе дизајнирано – виенскиот бифтек и салата од компири ќе бидат задолжителни.

Во Париз отворен парк за нудисти

Според извештаите на локалните медиуми, побарувачката за нудистички ресторан е непозната, но Деиго верува дека ресторанот ќе преживее.

Тој смета дека некои ќе го посетат од љубопитност за да доживеат како изгледа да се јаде во просторија полна со голи странци, додека други можеби тоа го сакаат затоа што уживаат во домашна кујна.

Loading...

На оние што се срамежливи, Деиго им советува дека секогаш можат да ја остават долната облека.

Ана работи како гола чистачка и заработува 50 евра на час

Медиумите известуваат дека имало и експерименти во други земји со отворање на нудистички ресторан, но тие не се покажале како најдобри, сепак не е нелегално во Швајцарија да сте голи во јавноста се додека сте непристојни и неуредни, еден ресторан во Базел може да има шанса.


Leave a Reply