Војчех Скуркиевич

Сподели со своите пријатели

Полска ќе ја прифати понудата на Германија за помош за распоредување на системи за противвоздушна одбрана „Патриот“ на нејзина територија, доколку Германија го одбие предлогот на Варшава да ги испрати во Украина во западните региони, најави полскиот заменик министер за одбрана Војчех Скуркиевич. Loading… „Полските власти недвосмислено велат дека доколкуПрочитај повеќе