Велс

a person wearing a mask and holding a knife

Сподели со своите пријатели

Таканаречените „ зомби ножеви“ и мачети ќе бидат забранети во Англија и Велс од септември, објави британската влада. Loading… Ова значи дека нивното поседување, продажба, производство или транспорт ќе биде забрането, со цел да се олесни загриженоста за порастот на криминалот со нож. Законот ќе биде претставен во парламентот воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Англија и Велс стапи на сила нов закон со кој дозволената возраст за брак се зголемува на 18 години, јавува Би-Би-Си. Loading… Претходно можеше да се венча на 16 или 17 години со согласност од родителите. Владата рече дека промените ќе помогнат да се заштитат ранливите деца од присилувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За прв пат откако се води евиденција, повеќе бебиња се родени вонбрачно во Англија и Велс во 2021 година. Loading… Новата статистика открива дека бројот на раѓања на мајки кои не биле во брак или не во граѓанско партнерство го надминал бројот на раѓања од мајки во такви односи. ТребаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Еден издавач на станови од Велс ја шокираше биратнската јавност откако на интернет се појави снимка на која тој на една жена и нуди бесплатен стан, но под еден сулов. Тој објавил стан кој го изнајмува за 650 фунти, но во огласот навел и дека постои алтернативна форма на плаќање.Прочитај повеќе