Тигар

Сподели со своите пријатели

Најмалку 1.900 деца помлади од пет години починале во изминатата година од неухранетост во регионот Тигар во Етиопија за време на вооружени конфликти, покажа студијата спроведена од регионалните здравствени служби. Loading… Смртта на деца е регистрирана во здравствените установи низ Тигар од јуни минатата до 1 април оваа година, ноПрочитај повеќе