Табановце

Сподели со своите пријатели

Вчера во 15.15 часот на Граничен премин „Табановце“, при контрола на патничко возило „Мерцедес“ со српски национални ознаки, управувано од А.И. (59) од село Чегране, гостиварско, а со место на живеење во Република Србија, било констатирано дека возилото е фалсификувано, односно дека има вградено делови од украдени возила во РепубликаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По инивијатива на директорот на Управата за унапредување на јазиците на заедниците во Министерството за ообразование се реализираше посета на основните училишта „Браќа Рибар“ од Табановце и „Светозар Марковиќ“ од Општина Старо Нагоричане, со поетот и наставник по српки јазик Власта Цениќ од Дољевац.   Loading…   Тој им поделиПрочитај повеќе