Едукативен поетски час на српски јазик за учениците од Табановце и Старо Нагоричане (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

По инивијатива на директорот на Управата за унапредување на јазиците на заедниците во Министерството за ообразование се реализираше посета на основните училишта „Браќа Рибар“ од Табановце и „Светозар Марковиќ“ од Општина Старо Нагоричане, со поетот и наставник по српки јазик Власта Цениќ од Дољевац.

 

Loading...

 

Тој им подели книги и списанија на децата кои следат настава на српски јазик, а одржа и едукативен час низ игра и забава и стихови од својата поезија.

 

 

И воодушевањетп не беше само од децата туку и од наставничког кадар, особено што дел од поезијата е на дијалект близок до кумановскиот.

 

Loading...

Leave a Reply