Свети Сава

Сподели со своите пријатели

Свечена Светосавска Академија во организација на Српски културен центар, претседателот на Република Србија и Владата на Република Северна Македонија во чест на одбележувањето на Денот на Свети Сава, национален празник на Србите во нашата земја, се одржа вчеравечер во Занаетчиски дом – Куманово. Loading…     Пригодната изведба на „СветосавскаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По повод државен празник на Србите во Македонија Св.Сава, Српската заедница од Македонија р.о. Куманово традиционално организира свечана Академија. Loading… Оваа година Академијата ке се одржи во Занаетчискиот дом, на 26.01.2023, со почеток од 19:00. Специјални гости на овогодишната Светиосавска академија ќе бидат Министерот за одбрана и Потпредесдателот на ВладаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2023 година (петок), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија. Loading… Истовремено, Министерството за труд и социјална политикаПрочитај повеќе