Сванте Пабо

Сподели со своите пријатели

Добитник на Нобеловата награда за медицина оваа година е Сванте Пабо, шведски генетичар, за откритија во областа на изумрените хоминински геноми и човечката еволуција. Loading… Нобеловиот комитет објави дека Пабо „постигнал нешто наизглед невозможно“ кога го секвенционирал првиот геном на неандерталецот и открил дека хомо сапиенсот се вкрстувал со неандерталците,Прочитај повеќе