Стефан Сежурн

Сподели со своите пријатели

Борбените единици на француската армија нема да се појават во Украина, изјави републичкиот министер за надворешни работи Стефан Сежурн за радио станицата France Inter. Loading… „Французите нема да гинат за Украина. Нема да испраќаме војници да спроведуваат борбени операции, сакаме да ја спречиме победата на Русија без војна со Русија.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Русија би можела да преземе контрола над речиси една третина од светскиот извоз на пченица доколку победи во конфликтот со Украина, изјави францускиот министер за надворешни работи Стефан Сежурн. Loading… Сежурн, кој се залага за поголема финансиска помош за Киев, рече дека во таква ситуација Франција ќе биде погодена одПрочитај повеќе