срцеви болести

Сподели со своите пријатели

Според истражувањата, пиењето една или повеќе шолји кафе на ден може да биде поврзано со долгорочно намалување на ризикот од срцева слабост. Loading… Сепак, ова истражување не се однесува на кафе без кофеин. Срцева слабост се јавува кај луѓе со ослабено срце, односно кога ослабеното срце не успева да гиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Срцевите заболувања се едни од најсериозните здравствени проблеми во светот, особено кај постарите лица. Loading… Истражувачите веќе знаат дека неколку фактори на животниот стил кои влијаат на ризикот од срцеви заболувања. Доцната вечера може негативно да влијае на срцето, особено кај жените Овие фактори вклучуваат нездрави диети, недостаток на физичкаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Статистиката вели дека на светско ниво, годишно пет милиони луѓе умираат пред време, а оваа црна рамнотежа би можела драматично да се намали благодарение на една едноставна промена во животните навики. Loading… Научниците велат дека само 50 минути трчање еднаш неделно во голема мерка ќе го спречи ризикот од предвременаПрочитај повеќе