СОУ Гимназија Гоце Делчев

Сподели со своите пријатели

СОУ Гимназија „Гоце Делчев”-Куманово активно работи на проектот „Промовирање на употреба на технологијата во образовниот процес” во рамките на Програмата „Еразмус +”. Loading…     За таа цел денеска беа домаќини на гостите-професори и ученици од Португалија, Италија, Турција и Латвија, со кои спроведуваат проектни активности и разменуваат работни искустваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Гимназијалците од четврта година од СОУ Гимназија ”Гоце Делчев” , денес традиционално даруваа крв на крводарителска акција организирана по повод патрониот празник на училиштето. Loading…   [huge_it_gallery id=”29″]   На акцијата се пријавија 117 ученика, матуранти во нашето училиште. Од нив, неколку беа вратени, но до 14 часот, очекуваме повеќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На регионалниот натпревар ”Сообраќајно техничка култура на младите” кој се одржа во ОУ ”Браќа Рибар” во с. Табановце, учество земаа основните и средни училишта, победници на општинските натпревари. Loading… На ниво на натпреварувањата за средни училишта, прво место во екипна конкуренција му припадна на екипата од СОУ Гимназија ”Гоце Делчев”.Прочитај повеќе