СОУ Гимназија ”Гоце Делчев”: Матурантите дарија 85 единици крв (видео)

Сподели со своите пријатели

Гимназијалците од четврта година од СОУ Гимназија ”Гоце Делчев” , денес традиционално даруваа крв на крводарителска акција организирана по повод патрониот празник на училиштето.

Loading...

 

[huge_it_gallery id=”29″]

 

На акцијата се пријавија 117 ученика, матуранти во нашето училиште. Од нив, неколку беа вратени, но до 14 часот, очекуваме повеќе од 8о единици крв, што сметаме дека е задоволитена бројка, изјави денес Драган Илиевски, професор во кумановската гимназија.

Дарување крв во кумановската Гимназија е традиционална акција која се организира двапати годишно и која секогаш наидува на масовен одзив на учениците.

 

Loading...

Leave a Reply