село Пелинце

Сподели со своите пријатели

Во паркот на Меморијалниот центар АСНОМ во Пелинце на 17ти јуни ќе се организира по трет пат добро познатиот фестивал „Пикник у Пелинце“. Loading… – На манифестацијата ќе настапат повеќе имиња од регионот како: Sobek, Kristijan Molnar, Lerr, Iner Sense, Rea ME.N.U. и уште многу други. Програмата, која покрај музика,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во организација на ЗАПВАРС (Здружение на армиски и полициски ветерани од активен и резервен состав на Куманово), беше организирана комеморативна посета и чествување пред куќата во с.Пелинце, место каде пристигнале членови на британската воена мисија на 15.11.1943 год. која се придружила  на партизанскиот одред во кумановско – козјачкиот регион. Loading…Прочитај повеќе