Садам Хусеин

Сподели со своите пријатели

Превртена во пристаништата на реката Шат ал-Араб во Басра во јужен Ирак, рѓосаната урнатина на јахтата на Садам Хусеин е доказ за неговото железно владеење кое заврши со американската инвазија на Ирак пред две децении. Loading… Јахтата Ал-Мансур, долга 121 метар, била симбол на богатството и моќта на Садам воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Малку се знае за првата жена на некогашниот лидер на Ирак Садам Хусеин, Саџиди Талфи. За неа кружеле многу гласини, па е тешко да се утврди што е вистина, а што не. Жените на најголемите диктатори, покрај своите мажи и покрај нивните злосторства Loading… За почеток, се знае дека бракотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Еден од најпознатите светски диктатори кои човештвото некогаш ги имало, секако е Садам Хусеин. Долгогодишниот лидер на Ирак убиен е на 30. декември 2006. година, а три години пред него Удај и Кусај, неговите синови. Кога е убиен Удај Хусен, многумина по прв пат во животот здивнале. Имало многу ИрачаниПрочитај повеќе