Ричард Никсон

Сподели со своите пријатели

Еден од најпознатите претседатели на САД, републиканецот Ричард Никсон беше 36-ти потпретседател и 37-ми претседател на Соединетите Американски Држави. Loading… Неговиот мандат го одбележа еден од најголемите скандали во американската историја. Станува збор за аферата „Вотергејт“, прислушувањето и упадот на седиштето на националниот комитет на Демократската партија во хотелско-станбениот комплексПрочитај повеќе