река

Сподели со своите пријатели

Жител на Иркутска област, Богдан Огородников препливал цел километар во реката Лена во целосен мрак, за да спаси девојка која се давела. Дваесет и тригодишниот Огородников и неговиот другар Сергеј Качин се враќале дома околу полноќ кога слушанле крици за помош од реката, се наведува на сајтот на Министерството заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Реката Којнарка од денеска се чисти од градежниот шут и смет кои несовесните граѓани редовно ги фрлаат. Општина Куманово, јавните претпријатија, полицијата и невладините организации, сите се вклучени во чистењето на реката со цел градот да стане подобро место за живеење. Паралелно со акцијата за чистење ќе се спроведе иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нивото на Охридско Езеро е пет сантиметри над дозволениот максимален водостој, додека на Дојранското десет сантиметри над договорениот максимален водостој. Според денешните хидролошки мерења на УХМР, нивоата на реките се во рамки на просекот за јуни, со исклучок на Пчиња кај Катлановска Бања која покажува двојно зголемување.Прочитај повеќе