работа

Сподели со своите пријатели

Научниот институт „Паул Емили Виктора“ објави конкурс за 40 работни места во шест бази на Арткикот и Антарктикот. Вртоглаво спуштање 300 метри под мразот на Антарктикот (видео) Услов е познавање на францускиот разиј, а се бараат хемичари, столари, пекари, слаткари и други професии. Русите откриле дека Антарктикот не е онаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Има генијалци за кои никој никогаш не слушнал се додека не се појави интернетот. Еве еден таков. Изумил направа која многу успешно го решава проблемот со спиење на работа. Единствено што механизмот е малку комплициран, но мора да признаеме, многу ефикасен. Тешко е да се објасни, затоа погледнете сами. ViewПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ветеринарна клиника и прифатилиѓте за мачки „Just Cats“ од Даблин неодамна објави оглас за работа од соништата за секој љубител на животните. На мачката и се заглавила главата во конзерва, а мачорот „ја искористи шансата“ (видео) Имено тие бараат професионален негувач на мачки. За оваа работа не ви е потребнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали на работното место често почувствувате досада? Или можеби не сте доволно заинтересирани за професијата со која се занимавате? ОВИЕ ПРОФЕСИИ СЕ ШТЕТНИ ПО ЗДРАВЈЕТО: Новинарите ги убива стресот Еве некои знаци кои можат да ви покажат дека е време да започнете да се занимавате со нешто попримамливо: 1. ДосадноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Професорот по математика Тони Милун одлучил да спроведе истражување за финансиското знаење на банкарските работници поставувајќи им основни прашања кои се учат во економските училишта и на економските факултети.

Сподели со своите пријатели

Се бараат волонтери кои ќе работат во напоштениот рудник за злато со морничава историја. Гарнет беше напуштен речиси сто години. Малиот бастион во Монтана во 1860 година го населилле рударите за злато и сребро, меѓутоа кога тој беше уништен од пожар во 1912 година набргу сите го напуштија по несреќата. Loading…