Порт-о-Пренс

Сподели со своите пријатели

Околу 53.000 цивили побегнале од градското подрачје на Порт-о-Пренс меѓу 8 и 27 март, бидејќи избувнаа насилства за време на велигденскиот викенд, соопштија денеска Обединетите нации. Loading… Шефот на ОН за човекови права, Волкер Турк, рече дека на Хаити се случиле прекршувања на човековите права „без преседан во модерната историјаПрочитај повеќе