Петро Врублевски

Сподели со своите пријатели

Казахстанските власти денеска го отфрлија барањето на Русија за протерување на украинскиот амбасадор од Казахстан поради неговите изјави за убиства на Руси, обвинувајќи ја Москва за несоодветно обраќање меѓу еднакви стратешки партнери, пренесува Ројтерс. Loading… Односите меѓу Русија и Казахстан и некои од нејзините сојузници, поранешни членки на Советскиот Сојуз,Прочитај повеќе