Петро Котин

Сподели со своите пријатели

Околу педесет вработени во нуклеарната централа Запорожје, на југот на Украина, која е под окупација на руските сили од март, „сѐ уште се заробеници“ на Русите, изјави шефот на украинската државна нуклеарна компанија Енергоатом. Loading… Од почетокот на руската инвазија на крајот на февруари, повеќе од 150 вработени во штаботПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шефот на украинскиот нуклеарен оператор Енергоатом, Петро Котин, ја обвини Русија дека се обидува да ја „украде“ најголемата нуклеарна централа во Европа со тоа што ја прекина електричната мрежа на Украина и ја остави на работ на радијациона катастрофа. Loading… Нуклеарната централа Запорожје е без надворешен извор на електрична енергијаПрочитај повеќе