Пека Хависто

Сподели со своите пријатели

Земјите членки на ЕУ, врз основа на заедничка одлука, од денеска ги покануваат руските амбасадори во министерствата за надворешни работи, за да можат пратениците да го изразат својот протест поради одржувањето на референдумот во четири украински региони и нивното припојување кон Русија. Loading… Министерот за надворешни работи на Италија ЕтореПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Од Полска и балтичките земји членки – Естонија, Латвија и Литванија денеска беа упатени повици до Европската унија за воведување забрана за туристички визи за руските граѓани, со предупредување дека се работи за национална безЛатвија, Либедност, додека војната на Русија против Украина продолжува, пренесува АП. Loading… Но, на состанокот наПрочитај повеќе