папагал

Сподели со своите пријатели

Група научници открила најстари европски илустрации на австралискиот папагал какадуа во ракопис од 13. век. Четири цртежи од бел какадуа пронајдени се во соколската книга која некогаш ја поседувал римскиот цар Фридрих II Хоенштауфен. Книгата сега се наоѓа во ватиканската библиотека, пренесува ВВС. Пет важни историски факти кои науката иПрочитај повеќе