Народен правобранител

Сподели со своите пријатели

Кумановци и жителите на општините од североистокот поднеле 36 претставки до подрачната канцеларија на Народниот правобранител, за првите шест месеци од годината. Loading… -Најмногу претставки поднесени се од областа за урбанизам и градба, осум, потоа шест за правосудство, четири за пензиско и инвалидско осигурување, по три за потрошувачки права, имотниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановци и граѓаните од општините од североистокот, лани поднеле 156 претставки до канцеларијата на Народниот правобранител во Куманово, информираа денеска од канцеларијата. Loading… Бројот на поднесените претставки е  поголем во однос на 2021 кога граѓаните поднеле 124 претставки. Најголем број од претставките се од областа правосудство-извршители, казнено поправна установа иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановци и граѓаните на општините од североисточниот регион поднеле 74 претставки до подрачната канцеларија на Народниот правобранител во првата половина од тековната година, соопштија денеска од подрачната канцеларија. Loading… Како што соопштуваат од канцеларијата, најмногу претставки, десет се поднесени за областа урбанизам и градба, по што следуваат за потрошувачки права-деветПрочитај повеќе