Мухамед Штаје

Сподели со своите пријатели

Мухамед Штаје, премиерот на Палестинската управа (ПА), која има делумна автономија на Западниот Брег, поднесе оставка и со тоа „падна“ целата влада. Loading… Штаје рече дека новите политички договори треба да ја земат предвид реалноста во Појасот Газа. Претседателот Махмуд Абас ја прифати неговата оставка, што може да го отвориПрочитај повеќе