море

Сподели со своите пријатели

Голема бела ајкула долга пет метри забележана е во морето кајшпаските Балеарски острови, што е прв пат да биде видена во овие води во последните над 40 години. Ајкулата повеќе од еден час ја следел меѓународен тим во Националниот парк Кабрер архипелаг, околу 10 километри од брегот на Мајорка. ПронајденаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Тенер Броадвел (26) и Ники Волш (24) од Колорадо одлучиле да го остварат животниот сон и да тргнат со брод на пат околу светот. Продале скоро се што имале за да купат брод со кој ќе тргнат на аванурата.   Loading…   Меѓутоа, иако оваа авантура заскогаш ќе им останеПрочитај повеќе