Мичиген

Сподели со своите пријатели

Тинејџер од Мичиген, Итан Крамбли, беше осуден на доживотен затвор за убиство на четворица ученици и ранување на шест ученици и наставник во средното училиште Оксфорд во 2021 година. Loading… Судијата Кваме Роу ги отфрли молбите на бранителот на Полет Мичел Лофтин за пократка казна за 17-годишниот тинејџер и сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Гласачите во американската сојузна држава Мичиген гласаа за правото на абортус да биде загарантирано со државниот устав, приклучувајќи им се на Калифорнија и Вермонт, кои претходно се одлучија на тој чекор. Loading… Поддржувачите на правата на абортусот во Мичиген собраа повеќе потписи од која било претходна иницијатива за гласање воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Неидентификувана болест убила десетици кучиња во Мичиген во последните недели, збунувајќи ги ветеринарите кои се обидуваат да разберат што е вирусот и дали има некакви лекови, пишува Clare County Cleaver. Loading… Во округот Отсего бил пронајден првиот случај, а сега ги има над 20. „Тоа го имитира Парво, но ситеПрочитај повеќе