Меки Сал

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Африканската унија Меки Сал изјави дека Африка не е „против Украина“, земја „под агресија“, но нагласи дека одлуката на бројни африкански земји да не заземаат страна во таа војна е реакција на индиферентноста на меѓународната заедница кон проблемите на нивниот континент. Loading… „Африка не е против Украина иПрочитај повеќе