Маша Гесен

Сподели со своите пријатели

Истакната руско-американска новинарка и писателка Маша Гесен е барана од руската полиција откако ја обвини за ширење лажни информации за руската војска. Loading… Тоа е последен чекор во безмилосното задушување на политичките противници на Кремљ во Русија, кое се интензивираше откако таа земја ја нападна Украина на 24 февруари 2022Прочитај повеќе