Мајот

Сподели со своите пријатели

Француската влада планира да депортира 20.000 мигранти од тропскиот остров Мајот, неговиот прекуокеански оддел меѓу Мадагаскар и Мозамбик, објави холандската јавна телевизија НОС. Loading… Секоја година, илјадници луѓе се обидуваат да стигнат до островите со несоодветно обезбедени чамци, надевајќи се на подобра иднина, а многумина умираат во тој процес. ПредПрочитај повеќе