ЈП Водовод

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска ќе останат привремено без вода поради дефекти или интервенции на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, денеска без вода привремено ќе останат корисниците од улиците „Ѓорче Петров“ бр. 167, „Иво Лола Рибар“ бр. 59, улица „Тоде Мендол“, „АСНОМ“,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска се привремено без вода поради дефекти на водоводната мрежа или интервенции од друг тип. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода се улиците „Браќа Филиповиќ“, „Ѓуро Пуцар Стари“, „Христијан Тодоровски Карпош“ бр. 97, населбата Долно Којнаре (сектор хотел Хармонија)Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска се без вода поради дефекти на водоводната мреќа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, станува збор за улицата „319“ во населбата Ајдучка Чешма, улицата „Гоце Делчев“ – објект Гарнизон каде се врши асистенција на инспекција при рушење на дел одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бајпасот кој обезбедува дополнителни количини вода за корисниците на Куманово се очекува да биде пуштен во употреба утре, информираше денеска директорот на АД Водостопанство „Кумановско – липковско поле“, речиси истовремено додека на седницата на Советот на Општина Куманово говореше директорот на ЈП „Водовод“ Оливер Стојмановски. Loading… Стојмановски одговарајќи на советничкоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска ќе бидат привремено без вода, поради интервенции и дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода во текот на денот поради приклучоци на водоводната мрежа ќе биде улицата „Моша Пијаде“, како и улицата „1“ во населбатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Централна водоводна цевка на улицата „Јупко Арсов“, зад кумановската Гимназија, вчера пукнала при што нанела значителна материјална штета на еден станбен објект, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Кај нив случајот бил пријавен вчера во 06:45 часот, по што тие веднаш го известиле Јавното претпријатие „Водовод“. Со струнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Како што информира Јавното претпријатие ”Водовод” , денес поради интервенции на водоводната мрежа, привремено без вода ќе бидат следните улици: Loading… – ул. 400, нас. Иго Тричковиќ – ул. Рушит Шакири – ул. 6 Април – ул. Стари ЛозјаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе правни субјекти од Куманово имаат отворени долгови кон Јавното претпријатие Водовод, соопшти денес Горан Стојковски, директор на кумановското водоснабдително претпријатие, образложувајќи ја финансиската слика за 2014 година на денешната седница на Совет на Општина Куманово. Loading… Кога ЈП Водовод должи на други побарувачи, тогаш се знае како се решаваат долговите,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Жителите на ул. Егејска Македонија, неодамна преку писмо, се обратија до редакцијата на Кумановски Муабети со прашање кога се планира да се направи нешто со канализационата мрежа на споменатата улица, од причина што граѓаните се соочуваат со проблеми, т.е затнување кое предизвикува излевање и непријатна миризба која се враќа воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Како што информира Јавното претпријатие ”Водовод” , поради интервенции на водоводната мрежа, денес привремено без вода ќе бидат следните улици: Loading… – ул. Никола Тесла – ул. Илинденска – нас. Проевце (дел) – нас. Ајдучка Чешма (дел)Прочитај повеќе