Јованка Тренчевска

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски по трет пат останува без ингеренциите врз градинката „Ангел Шајче“. Loading… Најновата одлука на Министерството за труд и социјална политика, пристигнала вчера, кога кумановскиот градоначалник одржа прес конференција на која обвини дека се врши притисок врз локалната самоуправа за поставување нов директор. – ИскреноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска гостуваше во емисијата Студио 10, на Телевизија 24, каде што ги пренесе клучните пораки за родовата еднаквост во општеството, работата на институциите и соработката со граѓанските организации на ова важно прашање. Loading… Денеска за првпат во историјата во Собранието се одржуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги д-р Зоран Трајчевски, денеска одржаа заедничка прес-конференција посветена на прашањата за родовите, родово базираното насилство и начинот на известување на медиумите. Loading… „Моќта на медиумите и нивната способност за професионално известување наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Делегација на Владата на Република Северна Македонија предводена од премиерот Димитар Ковачевски, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, и заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи, на градските гробишта Бутел, положи цвеќе на вечното почивалиште на претседателот Киро Глигоров. Loading… Денеска се навршуваат 11 години од смрттаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Првото родено бебе во Македонија за 2023 година е машко, прво дете на 22 годишната мајка Стојанка Панајотова од Кочани. Loading… Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и министерот за здравство Беким Сали, денеска го посетија првото родено бебе во ЈЗУ Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство, Скопје.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска беше во посета на центарот за справување со булинг „Лука Риз“ во Загреб. Центарот е отворен од 2017 година и обезбедува на сеопфатна и систематска грижа за децата и младите во ризик. Во нивната работа се вклучени сите кои се дел одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска го посети објектот „Пчелка“ на јавната детска установа „Ангел Шајче“, во Куманово и донираше инклузивни сликовници со брајово писмо за децата со оштетен вид. Сликовниците се издадени од страна на Здружението на граѓани „Свет на Различни а Еднакви“. Loading… Министерката наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска со воведно обраќање ја отвори конференцијата „Нови форми на вработување на променливиот пазар на трудот“, во организација на Меѓународната организација на трудот, Здружението за трудово и социјално право и Фондацијата Импакт. Loading… Министерката истакна дека во услови на висок технолошки развојПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика на Република Северна Македонија и Министерството за здравство и социјална заштита на Република Албанија денеска потпишаа Меморандум за соработка во областа на социјалната заштита и заштита на децата. Loading… Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска изрази задоволство што двете држави потпишуваат меморандумПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерката за труд и социјална политика денеска по повод Светската недела на детето го посети дневниот центар за аутизам во Штип и еден мал групен дом. Како што и самата тврди поминатото време со децата е квалитетно поминато време од кое има само убави спомени. Loading… Дневниот центар за АутизамПрочитај повеќе