Јоханесбург

Сподели со своите пријатели

Советникот Тапело Амад, од малата муслиманска партија, во петокот беше избран за градоначалник на Јоханесбург, со што стана првиот муслиман кој ја предводи економската престолнина на Јужна Африка. Loading… Амадо (41), член на партијата Ал Џама-ах, беше избран од градскиот совет и ќе го замени актуелниот градоначалник Мфо Фалатсе одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Млад брачен пар организирал интимна венчавка во Бенони, град во Јужна Африка, а никој не можел да се посомнева дека веста за нивната свадба ќе стигне до светски медиуми. Имено, се одело според добро осмислениот план, а младенците уживале се додека одеднаш не се појавила љубовницата на младоженецот. Открила декаПрочитај повеќе