Јоханес Рауч

Сподели со своите пријатели

Австрија нема да воведе построги мерки за епидемијата во наредниот период, бидејќи министерот за здравство на Австрија Јоханес Рауч одлучи да ги продолжи важечките мерки за уште три месеци. Loading… Регулативата за епидемиски мерки, која истекува на 23 октомври, ќе остане непроменета во наредните три месеци, соопшти Министерството за здравство.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Австрија досега потрошила речиси 450 милиони евра на лекови против Ковид-19. Loading… Целиот проект за набавка на лекови имаше финансиски последици во износ од 448.840.000 евра“, рече министерот за здравство Јоханес Рауч во извештајот до Владата.   Шангај сè уште е во карантин, поостра примена на мерките против ковид  Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Австрија продолжува да ги олеснува епидемиолошките мерки, но маските остануваат во некои области од секојдневниот живот, додека важноста на зелениот пасош е продолжена за луѓето кои примиле три дози од вакцината. Loading… Министерот за здравство на Австрија, Јоханес Рауч, денеска на кратката прес-конференција соопшти дека новата регулатива која стапува воПрочитај повеќе