јајца

бели јајца

Сподели со своите пријатели

Пред неколку децении, јајцата од кокошка воопшто не беа сортирани по боја на лушпата, а белите често беа исклучок. Loading… На европскиот пазар, а особено во Германија, денес е спротивно. Класичните јајца со кафеава лушпа се сè помалку достапни за продажба, а наскоро можеби и повеќе нема да ги има,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ширењето на птичјиот грип во Соединетите Американски Држави и Франција значително го намали снабдувањето со јајца во светот, што најавува проблеми во мелничарската и прехранбената индустрија пред Велигден, што придонесува за поскап недостиг на енергија и работна сила. Loading… Повисоките цени на јајцата се особено болни за потрошувачите кои гиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Јајца од препелица се користат за лекување на многу болести. Од висок крвен притисок, анемија, бронхијална астма, дијабетес, чир на желудник и други болести. Loading… Јајца од јапонска препелица се препорачуваат и за деца во развој и за деца кои имаат послаб апетит или желба за храна. Тие исто такаПрочитај повеќе